“Samsung Galaxy S9+ Kullanıcı Yorumları” için 25 yorum
yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum. apple dan geçiş yaptım. bu fiyatlara apple yerine bu telefon almak daha mantıklı, gerçekten hızlı tepki veren bir telefon ve çok şık. özellikle az ışıktaki kamera performansı harika. uzun dönem apple kullanıcısı olduğum için bazı menüler karmaşık geliyor ve anlam veremiyorsunuz. zamanla aşacağımı düşünüyorum. edge özelliği ve bildirim aydınlatması çok hoşuma gitti. apple kullananlar sadece android menüsü ğrenecek başka yapacak bişeyleri yok telefon zaten diğer herşeyi kendi yapıyor.
S9+ Samsungun bünyesinde ve dünya pazarında en yenilikçi ve zarif telefonlardan biri. Özellikle tasarım bakımından mükemmel. Öyle ki edge ekranının kavisine alıştığım için başka telefonlar kaba geliyor. Ekran gövde oranına diycek yok. S9+ ın tasarımınıa çamur atan ve ıphone dan örnek alın diyen arkadaşlar, apple 6, 6s, 6splus, 7, 7plus, 8, 8plus ta aynı tasarımı kullandı. s9+ çok güçlü bir telefon. 6gb ramı ve exynos 9810 işlemcisini çok stabil bir şekilde kullanmanıza izin veriyor. Telefonun kamerasıda gerçekmiş gibi fotolar çekiyor. Diğer firmaların telefonlarının kamerası daha iyi olsa da samsung kadar stabil çalışmıyorlar ve samsung bu farkla açığı kapatıyor. Kamera biraz profesyonele kaçtığı için kullanamayanlar çamur atmasın. 960 fps de ağır çekim yapabiliyor. Bunun için ileri teknoloji gerek. Diğer telefonların çoğu 240fps. Geçenlerde telefonu ıstlattım. Şarj soketinin ıslak olduğunu bildirim paneline yansıttı. Ondan sonra dedim zaten bu telefon olmuş.
ufak tefek eksilerini söylemesek olmaz;
-telefon yanıyır. Pubg de bi tur atıyom telefon harbiden alev alev oluyor. İnstada gezerkende ısınıyor. arkası çok değilde ekranı alev alev oluyor. Bu ısınmanın açığını tasarım kapatıyor bence.
-İlk başlarda şarjı yetersiz geliyordu. sonradan düzeldi(2 ay sonra) 4000mah filan olsa iyi olurdu. Yine tasarıma veriyorum.
-ahizenin altında ve ekranın kenarlarında ufak tefek ışık sızmaları var. Can sıkıcı olsa da müşteri hz. edge ekranda bunun normal olabileceğini hatta kullanımınıza bağlı olarak bile değişebileceğini söylediler. Su geçirme sıkıntısı filan da olmazmış.
daha öce kullandığım j7 prime de de ekranda ışık sızma problemi vardı. serviste yeni ekran taktılar. Samsungun genel sıkıntısı bu bence. Yada bana mı denk geliyor böyle telefonlar anlamıyorum 😀
Herkese merhaba. Yaklaşık 3 haftadır s9 plus kullanıyorum. Herkes belirtmiş tasarımın çok iyi olduğunu, ekran kalitesi, performans ve kamera öne çıkan özellikler. Durum kesinlikle böyle.
Ekran büyük ama 5,5 inc iphone pluslara göre daha kullanışlı (kıyaslamak adına iphone örneği verdim) burda kullanıcının tercihi önemli.
Bugüne kadar 4 android cihaz kullandım (note 3, htc m8, lg g4 ve tam modelini hatırlayamadığım bir sony) iphone tarafında ise 4s, 5s ve 7 kullandım.
Android çoğu zaman mutsuz etsede artık baya gelişmiş durumda ve hızla gelişmekte. Durum böyle iken artık iyi bir telefonla daha kullanışlı hale gelmiş. Iphone seven biri olarak artık bir eksiklik yaşamadığımi ve bazı durumlarda android in daha avantajlı olduğunu söyleyebilirim.
Telefonda onemli bir kusur bulamadım, herkes gibi bataryasının biraz daha iyi olmasını beklerdim sadece. (Ortalama bir kullaniciyim telefonu yormayan bir kaç oyun yaklaşık 1-2 saat, instagram twitter toplamda 2 saate yakın kullanim, yarım saat bir saat arası telefon görüşmesi, yaklaşık 1 saatlik whatsapp ve biraz youtube biraz muzik) gün sonunda %20-25 kalıyor.
En önemli konu fiyatı. Yurt dışında yapilan bir araştırmada insanların akıllı telefon için bütçesinin maaşının en fazla yarisi olması gerektiği yönünde. Ben cihazı almanyadan amazon üzerinden aldım ve 3.600 tl (64gb) bu fiyat bile çok aslına bakarsanız ama yeni bir telefona ihtiyacı olan ve ekonomik anlamda zorlanmayacak kişiler gönül rahatlığıyla alıp mutlu bir şekilde kullanabilirler.
Fikir verebildiysem ne mutlu bana. Herkese mutlu günler.
PUGB oynayanlar bence düşünmesin bile. Oyun keyfi harika. Yüksek performansta oynayabiliyorsunuz. Isınma oluyor ama bir maç 30-40 dakika sürüyor. 3-4 maç yapıyorum ısınması normal. Bence tek kötü yanı fiyatı. Biraz tuzlu bence. S9 Plus ı olanlara selamlar olsun. Klavye mouse tak takıllll :)))
Merhaba bende 10 gün önce aldım s9 plus
Isınma sorunu var.
Birde usb noktasında nem problemi veriyor hem de sıvı teması yokken ve ortadan kalkmıyor genel uygulamaları denedim problem ortada duruyor ve sarj imkanı vermiyor.
Cihazdan soğudum.
Bu problem çok yaşanıyor alacaklara duyrulur
telefonu ıstattığım için bende yaşadım bunu peçeteyi oraya girecek şekilde inceltip nemini almıştım düzelmişti. ıslak değilken öyle diyosa sıkıntı. Sen yine bi servise götür.
Öncelikle şunu belirteyim, Tam Iphone 8+ alacaktım gözüm s9+ a takıldı biraz inceleyince s9+ da karar verdim.yaklaşık 1,5 aydır telefonu kullanıyorum. Telefonu bu süre içerisinde kullandığım kadarıyla şöyle bir izlenim oluştu :
1) telefonun tasarımı oldukça şık, 6,2 inç ekran gayet kullanışlı
2) Ekran çok güzel
3)iris tanıma ve yüz tanıma çok iyi çalışıyor, ışıgın az olduğu ortamda dahi başarılı buna karşın çalışmadığı anlar olmuyormu derseniz elbette oluyor ama belirttiğim gibi çok nadir 95% çalışıyor.Gece ışıgı açmadan oda da dahi tanıdı şok oldum. Öyle alıştım ki parmak izi kullanmak bana zul geliyor
4) ekran parlaklığını kendisi ortama göre otomatik ayarlıyor.yok güneşe çıktım görünmüyor ,yok karanlıktı derdı yok
5)Şarjı 1 gün rahat gidiyor. Çok kullanmazsanız 1,5 güne kadar iader ediyor. Hızlı şarj özelliği harika 5% şarj dan full e 1 saat 45 dakikada erişiyor.ilk yarım saatte 30% şarj ediyor.
6) telefonun ahizesi harika görüşme sırasındaki ses tonunu çok beğendim.
7)Müzik kulaklıkta müthiş , ince tiz sesleri bile yakalayabiliyorsunuz. Buna karşın sony deki mp3 çalardaki kadar güçlü bas yok. 2 stereo hoparlor var birisi ahizedeki hoparlör diğeri altta gayet başarılı. telefonla birlikte gelen akg kulaklık oldukça kalıteli sesler harika geliyor ayrıca ergonıomik kulağı rahatsız etmiyor.
8)kameraya gelince, en beğendiğim noktalarından biri kamerası. arka kamera ile gece sahilde ışıgın çok zayıf olduğu hatta olmadığı yerlerde fotoğraf çektim( flaşsız) gerçekten çok etkileyici, ön kamerası oldukça başarılı, selfi çekimleri gayet hoş, geniş açıya birden fazla objeyi hatta manzarayı sığdırabiliyorsunuz.
9) telefonun uygulamaları kullanırken yada internette dolaşırken yani ekranda sürekli birşey yaparken kronometre tuttum, her 4 dakika da %1 şarj düşüyor. Gerisini siz düşünün full şarjdan tam ekran açık sürekli kullanım halınde kaç saat dayanabileceği hakkında…
10)android 8.0 oreo yüklü ve samsung experience yüklu herhangi bir takılma donma görmedim. gayet akıcı bir işletim sistemi var…
11) virus koruyucu program mc afee var istediğiniz zaman telefonu taratabiliyorsunuz.güncelliyor kendisini…
12) ıphone daki gibi telefonumu bul seçenegi var…
13) wifi ve internete çok hızlı bağlanıyor.
14) spigen şeffaf kılıf ile çok iyi uyumsağlıyor. hem tel i iyi sarıyor köşeleri kapatıyor hemde tuşların olduğu yer yumsak en azından beğendim diyim. birde samsung kendi silikon kılıfı var o da güzel duruyor. kapaklı kılıfı çok tercih etmiyorum…
olumsuz gördüğüm şeyler ise,
1) telefonla çok oynadığınızda biraz ısınıyor ama rahatsız edici boyutta değil veya performans kaybı yaratmıyor donma takılma kapanmaya neden olmuyor. kapatınca 3-5 dakıka sonra tekrar soğuyor.
2) telefona piyasa aksesuar bulmak çok kolay olmuyor Iphone kadar çeşitlilik yok hatta neredeyse s9+ için kılıf bulamıyorsunuz.ve ekran koruyucusu bulmak imkansız .Anca internetten sipariş verebilirsiniz.
Nacizane benim görüşüm bu uzun süre severek kullanalabilecek bir telefon gibi görünüyor…
Biraz uzun bir yazı oldu ama umarım birilerine faydam olur…
Sayın Doğrucu Davut
Sıkılmadan okudum yazınızı.
Bende alışdıkça sevdim.
ACR ve google camera yüklemeyi de basardim
10 numara bir telefon.
Telefonlarin sadece %10 luk kabiliyetini kullaniyoruz.
Bilmedigimiz bir cok ozelligi var.
Sadece telefon olarak kullanilmasina karsiyim.
Butun S9 ve plus kullanicilarina tavsiyemdir.
Telefonunuzu keşfedin. Daha da seveceksiniz.
Alalım 1 hafta oldu note 3 kullaniyordum ve yaklasik 4 yıl kullandim içini actim sirf meraktan neler neler ettim o telefona bozulmadi Çok çok memnun kaldım aslinda Iphone alacaktim deneyimi yasamak icin ama s9 plus gonlumdeydi 2 hafta arastirdim ve S9 plus aldim iyiki aldim diyorum simdilik Allah hic kimseyi pisman etmesin..
S8 plus tan s9 plus a geçtim 1 hafta bile olmadı s8 plusta yoktu ama s9 plusta muazzam bir ısınma sorunu var..denedim 10 dk oyun oynadım ateş gibi oluyor telefon.. artık genelinde mi yoksa bunda tek mi öyle sorun var anlamadım.. servise götürecem..
S9+ ı daha bu cuma aldım. Telefonu alır almaz bir bug keşfettim, bug mı bilinmez ama bi hata olduğu kesin. Telefonda HDR videolar, ne sd kartta ne de telefonun kendi dahili belleğinde HDR olarak oynatılamıyor, daha önce s8 kullanıyordum ve bu konuda hiçbir sıkıntı yaramamıştım.
Yani youtube gibi 3. parti uygulamaların, hdr video oynatması için kendi güncellemelerini geçmesi gerektiğini biliyorum ve bu anlaşılabilir bi şey ama telefon kendi playerında hdr videoyu neden oynatamıyor? Bu açıkçası baya bi hayal kırıklığına uğrattı beni.
Bahsettiğim klipler Xbox One X klipleri ve 30 saniyelik ufak tefek videolar, Tomb Raider, Horizon 3 ve Destiny 2 nin klipleri, s8’de bu tarz videoları oynatırken hiçbir sıkıntı yaşamamıştım ve klibi oynatırken de hdr olduğunu belirten ibare ekranda görünüyordu. Ancak S9+ ta böyle bir şey söz konusu değil.
Bu konuda Samsung ile iletişime geçtim, detaylarımı, telefonun seri numarasını ve imei numarasını istediler, bu hafta içerisinde iletişime geçeceklerini söylediler. Bakalım bekliyoruz.
Samsung un müşterilerinden gelen tavsiyeleri ve istekleri göz önünde bulundurmasını seviyorum ve bence s9 ve s9+ baya baya iyi telefonlar olmuşlar, ama beni samsung almaktan alıkoyan birkaç şey var hala.
1- Touchwhizz – samsung deneyimi, çok baştan savma geliyor, yavaş ve çirkin.
2- Güncellemeler çok geç geliyo, çoğu yerde hala s8 ve note8‘e Oreo güncellemesi gelmedi yani, öyle düşünün, şimdi ben s9+ alsam bi dahaki güncelleme kimbilir ne zaman gelecek.
3- Samsung storedaki her şey çok çirkin, kullanışsız ve aşırı pahalı, yani bırakın da insanlar istedikleri gibi özelleştirmelerini yapsınlar.
4- Dizayn, samsung un telefonları çok güzel evet ama artık biraz değişimin vakti geldi, sokakta gördüğüm hiçbir samsung S serisi cihazı birbirinden ayıramaz hale geldim, lütfen biraz apple dan falan örnek alın da şu tasarımlarını falan değiştirin yahu.
5- Fiyat. Çok pahalı.
Telefonla alakalı geri kalan her şey harika, özellikleri, ekranı, hızı, her şeyi müthiş, ama bu saydıklarım beni samsungtan soğutuyor işte.
Yorumlara falan baktım da s9+ a baya bi bok atılmış, değişen yok bir şey falan denmiş, açıkçası bu yorumlara yüzde yüz katılıyorum ama biraz da objektif bakmak gerekiyor. Kameranın Leica olması iyi olduğu anlamına gelmez, samsung a yaranmaya falan çalışmıyorum ama kamera konusunda iyi iş çıkarmışlar.
Pozitif yanlarından bakacak olursak sd845 kullanan ilk telefon oldu, bazı bölgelerde de exynos chip kullanılmış ama aynı kıvamda ve güçte oldukları için sorun yok.
Yani genele bakacak olursak, en iyi firmalardan biri olduğu için baya kazık gibi fiyat sokmuşlar, telefon iyi bir telefon ama öyle kamera merağınız falan yoksa almaya gerek yok, bu Lc waikiki işinizi görürken Gucci almak gibi bir şey.
Mühendis ya da mühendisliği de boşverin teknisyen dahi olmayan insanların, milyon dolarlık telefonlara bok atmasına, hiçbir gelişme göstermemiş demesine bitiyorum ya.
Bırakalım da sen yap o zaman arkadaşım.
Telefondaki lens, tıpkı insan göz bebeği gibi açılıp kapanan baya komplike bir lens ve bu sayede ışık ayarı yapabiliyor ve harika fotoğraflar çekiyor, böyle bir lens bir telefonda ilk defa kullanıldı, tamamen karanlıkta bile fotoğraf çekmenizi mümkün kılabiliyor, iphone x te bile böyle bir şey söz konusu değil.
Saniyede 960 fps ile çekim yapabilmesi, kamera konusunda uzmanlaşmış sony i bile geride bırakıyor.
AR emojiler de bana göre i phone x in animojilerinden çok daha iyi.
Galaxy s9+ un problemi şu ki, ikincil kameranın 52mm lik zoom u düşük ışık koşulları altında kullanılamıyor, 2x zoom seçeneğini kullansanız bile optik zoom özelliğini değil de dijital zoom özelliğini kullanıyoruz, o da 26 mm ye kadar yapabiliyor zaten. Ayrıca 52 mm lensi kullanabildiğimiz zaman, yani gün ışığı altındayken, 2 3 metre ötedeki nesneler bulanık ve odak dışı çıkabiliyor, yani ortadaki nesneye odaklanmak yerine arka plana odaklanıyor, baya saçma olmuş.
s9+ ı bir haftadır ullanıyorum ve şunu söylemem lazım ki hayatımda gördüğüm en iyi kameraya sahip.
Aşağıdaki yorumları okumadım, yani daha önce bahsedildi mi bilmiyorum ama ACR aplikasyonunun kayıt özelliği ve samsung note un sorunlarından bahsetmek istiyorum. Şu ana kadar gözüme çarpan en büyük iki eksi bunlar oldu.
1. ACR Aplikasyonu kayıt – Alınan kaydı tekrar oynatırken başka insanların seslerini değil de sadece kendi sesinizi duyabiliyorsununz. Hem aplikasyonu geliştiren firma hem de samsung problemin henüz çözülemediğine dair açıklamalar yaptı. İki firma da birbirini suçluyor.
2. Hepinizin bildiği gibi S Notes App’in ismi değişti ve Samsung Notes oldu. Ancak şöyle bi sorun var ki, daha önceki S notes uygulamasından Samsung Notes a taşınan notlar fotoğraf/imaj dosyası olarak kaydoluyo, yani bu notlar üzerinde oynama yapamıyorsunuz. Samsung un böyle bir şeyi düşünememiş olmaması, hem de yepyeni uygulama yapıp bu iki uygulamayı birbiriyle uyumlu hale getirmemesi bence baya rezalet. Sırf bu yüzden bütün notlarımı tekrar tekrar Samsung Notes ta açıp yazmam gerekecek, benim gibi çalışan bir insan için bu baya büyük bir zaman kaybı maalesef.
s9+ ımdaki ikinci kamera normal bir s9+ gibi fotoğraf çekmiyor, bookeh efektli saçma sapan karanlık fotoğraflar çekiyor, ve kamerada iphone daki gibi ışık ayarlama özelliği de yok.
Baya çaresiz kaldım bu durum karşısında.
Bunun dışındada telefondan çok mutsuzum, yeni ve iyi bir telefon gibi hissettirmiyor bile, yeni kamera tamamen bi kandırmaca, emoji saçmalığından bahsetmiyorum bile, telefon bildiğiniz s8 e benziyor ve baya bi servet değerinde, bunu satıp huaweii falan almayı düşünüyorum, düşük fiyata bundan çok daha iyi performans vereceğinden emin olduğum telefonlar üretiyorlar, iphone ve samsung artık aşırı pahalı ve aşırı abartılmış gibi geliyor.
Bundan başka sorunlarda var, aramaları kaydetmenin bir yolu yok, ACR pro kullanıyorum yani bi de, bilmeyenler için söyleyeyim, bu piyasadaki en iyi görüşme kayıt uygulamasıdır ve bu uygulama bile başaramıyor, zaten samsung bu özelliği kendi telefonlarından kaldırdı.
Özelliklerine göre kesinlikle çok pahalı, c9 ve c9 pro da bu telefondan daha fazla özellik var yani, en azından 16 mp arka kamerası, çit sim özelliği ve ayrı sd kart yuvası var, ayrıca 6 inç ve 64 gb dahili hafızası var, nfc özelliği var, yani bütün bu özellikleri c9 alarak kullanabiliyorsak bence s9+ a verilen para boşa gitmiştir, en azından ben öyle hissediyorum.
Telefon tam bana göre ve mükemmel. Güçlü, güzel, suya dayanıklı, mikro sd kart yuvası ve kulaklık girişi var, iris taratyıcı, dolby audio ve şu ana kadar bir telefonda olan en komplike ve güçlü kameraya sahip. 2k amoled ekranı var ve 4k da 60 fps video kaydedebiliyor. Bütün bu özelliklere karşın beni üzen tek bir özelliği var o da bataryasının biraz çabuk tükenmesi, en azından bi 4000 mah koysalarmış yani, ama bence Exynos buna bi çare olacaktır.
Şahsen bu kullandığım ilk samsung cihazı ve kullanmaya başladıktan sonra kendimi daha önce hiç android kullanmamış gibi hissettim, arayüzü falan harika, geçişler ve multitasking her şey mükemmel.Sadece ekranın en üstünde ufak bir boşluk var ama şahsen beni o kadar rahatsız etmiyor. Bunun dışında telefon tam bir güç canavarı! LTE ve Wi fi bağlantıları aşırı hızlı, bluetooth un da hiçbir sorun yok ve arayüzü çok akıcı.
Önceki telefonum lollipopta çalışıyordu, yani anlayacağınız bu oreo yu ilk kullanışım ve bayıldığımı söyleyebilirim.
Henüz 5 6 gündür kullanıyorum ve şimdiden gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki telefon harika bir telefon. Telefonu aldığım günden beri bi saniye elimden düşürmedim, ve daha önceki telefonum note 8 den bu telefona geçiş yaparken de herhangi bi sıkıntı yaşamadım. Note 8 in kalemini pek kullanmıyordum, bu yüzden bu telefonu alayım dedim… Telefon çok hızlı, çok akıcı, yani genele baktığınızda harika bir telefon. Batarya bana göre oldukça iyi, çünkü günlük kullanımıma yeterli oluyor. 60 fps 4k video da harika bir şey. Süper slow motion da harika ama o kadar ilgimi çektiğini söyleyemem. AR emojileri de güzel tabii ama yaşımız artık oraları biraz geçti. Bu arada en sevdiğim şeylerden biri telefonun yanında gelen kılıf oldu, hem koruma özelliğine güveniyorum hem de çok şık duruyor.
Çift pencere özelliği çok iyi, android 8.0 de roket gibi çalışıyor, çok hızlı. Map uygulamasını hiç bu kadar efektif ve doğru bir şekilde kullandığımı hatırlamıyorum bile, %100 doğru sonuçlar veriyor.
Telefondan çok memnunum, son olarak hoparlörlerden de çok memnunum, o kadar çok müzik dinlemem ama Dolby net olarak kendini hissettirmiş.
Aslında S9 plus ı almayacaktım ama s8 ile arasındaki farklara bakınca alayım dedim, çünkü baya bi fark var ve hoşuma giden şeyler oldu. Çift açıklıklı çift kamera, f/1.5 ve f/2.4, %30 gürültü azalması ve düşük ışıkta bile başarılı olan 960 fps süper slow motion video özelliği var. Stereo hoparlörlerle S8 plus a göre %40 daha yüksek ses veriyor, Snapdragon 945 te S8 plustaki Snapdragon 935 egöre bütün testlerde %25 daha hızlı. Parmak izi sensöründe de gelişme varmış aa pek kullanan bi insan değilim o yüzden bi şey diyemiyorum. Ayrıca 256 gb dahili hafıza ve 400 gb a genişletilebilen sd kart özelliği baya bi hoşuma gitti. Eğer s8+ ı satınca aldığım para bu telefonun fiyatından çok daha aşağıda olacak olsa aklımdan bile geçirmez Galaxy X i beklerdim ama arada o kadar bi fark olmadığı için beklemeye değmeyeceğine karar verdim.
yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum. apple dan geçiş yaptım. bu fiyatlara apple yerine bu telefon almak daha mantıklı, gerçekten hızlı tepki veren bir telefon ve çok şık. özellikle az ışıktaki kamera performansı harika. uzun dönem apple kullanıcısı olduğum için bazı menüler karmaşık geliyor ve anlam veremiyorsunuz. zamanla aşacağımı düşünüyorum. edge özelliği ve bildirim aydınlatması çok hoşuma gitti. apple kullananlar sadece android menüsü ğrenecek başka yapacak bişeyleri yok telefon zaten diğer herşeyi kendi yapıyor.
21
1
S9+ Samsungun bünyesinde ve dünya pazarında en yenilikçi ve zarif telefonlardan biri. Özellikle tasarım bakımından mükemmel. Öyle ki edge ekranının kavisine alıştığım için başka telefonlar kaba geliyor. Ekran gövde oranına diycek yok. S9+ ın tasarımınıa çamur atan ve ıphone dan örnek alın diyen arkadaşlar, apple 6, 6s, 6splus, 7, 7plus, 8, 8plus ta aynı tasarımı kullandı. s9+ çok güçlü bir telefon. 6gb ramı ve exynos 9810 işlemcisini çok stabil bir şekilde kullanmanıza izin veriyor. Telefonun kamerasıda gerçekmiş gibi fotolar çekiyor. Diğer firmaların telefonlarının kamerası daha iyi olsa da samsung kadar stabil çalışmıyorlar ve samsung bu farkla açığı kapatıyor. Kamera biraz profesyonele kaçtığı için kullanamayanlar çamur atmasın. 960 fps de ağır çekim yapabiliyor. Bunun için ileri teknoloji gerek. Diğer telefonların çoğu 240fps. Geçenlerde telefonu ıstlattım. Şarj soketinin ıslak olduğunu bildirim paneline yansıttı. Ondan sonra dedim zaten bu telefon olmuş.
ufak tefek eksilerini söylemesek olmaz;
-telefon yanıyır. Pubg de bi tur atıyom telefon harbiden alev alev oluyor. İnstada gezerkende ısınıyor. arkası çok değilde ekranı alev alev oluyor. Bu ısınmanın açığını tasarım kapatıyor bence.
-İlk başlarda şarjı yetersiz geliyordu. sonradan düzeldi(2 ay sonra) 4000mah filan olsa iyi olurdu. Yine tasarıma veriyorum.
-ahizenin altında ve ekranın kenarlarında ufak tefek ışık sızmaları var. Can sıkıcı olsa da müşteri hz. edge ekranda bunun normal olabileceğini hatta kullanımınıza bağlı olarak bile değişebileceğini söylediler. Su geçirme sıkıntısı filan da olmazmış.
daha öce kullandığım j7 prime de de ekranda ışık sızma problemi vardı. serviste yeni ekran taktılar. Samsungun genel sıkıntısı bu bence. Yada bana mı denk geliyor böyle telefonlar anlamıyorum 😀
8
4
Herkese merhaba. Yaklaşık 3 haftadır s9 plus kullanıyorum. Herkes belirtmiş tasarımın çok iyi olduğunu, ekran kalitesi, performans ve kamera öne çıkan özellikler. Durum kesinlikle böyle.
Ekran büyük ama 5,5 inc iphone pluslara göre daha kullanışlı (kıyaslamak adına iphone örneği verdim) burda kullanıcının tercihi önemli.
Bugüne kadar 4 android cihaz kullandım (note 3, htc m8, lg g4 ve tam modelini hatırlayamadığım bir sony) iphone tarafında ise 4s, 5s ve 7 kullandım.
Android çoğu zaman mutsuz etsede artık baya gelişmiş durumda ve hızla gelişmekte. Durum böyle iken artık iyi bir telefonla daha kullanışlı hale gelmiş. Iphone seven biri olarak artık bir eksiklik yaşamadığımi ve bazı durumlarda android in daha avantajlı olduğunu söyleyebilirim.
Telefonda onemli bir kusur bulamadım, herkes gibi bataryasının biraz daha iyi olmasını beklerdim sadece. (Ortalama bir kullaniciyim telefonu yormayan bir kaç oyun yaklaşık 1-2 saat, instagram twitter toplamda 2 saate yakın kullanim, yarım saat bir saat arası telefon görüşmesi, yaklaşık 1 saatlik whatsapp ve biraz youtube biraz muzik) gün sonunda %20-25 kalıyor.
En önemli konu fiyatı. Yurt dışında yapilan bir araştırmada insanların akıllı telefon için bütçesinin maaşının en fazla yarisi olması gerektiği yönünde. Ben cihazı almanyadan amazon üzerinden aldım ve 3.600 tl (64gb) bu fiyat bile çok aslına bakarsanız ama yeni bir telefona ihtiyacı olan ve ekonomik anlamda zorlanmayacak kişiler gönül rahatlığıyla alıp mutlu bir şekilde kullanabilirler.
Fikir verebildiysem ne mutlu bana. Herkese mutlu günler.
31
0
PUGB oynayanlar bence düşünmesin bile. Oyun keyfi harika. Yüksek performansta oynayabiliyorsunuz. Isınma oluyor ama bir maç 30-40 dakika sürüyor. 3-4 maç yapıyorum ısınması normal. Bence tek kötü yanı fiyatı. Biraz tuzlu bence. S9 Plus ı olanlara selamlar olsun. Klavye mouse tak takıllll :)))
19
5
Merhaba bende 10 gün önce aldım s9 plus
Isınma sorunu var.
Birde usb noktasında nem problemi veriyor hem de sıvı teması yokken ve ortadan kalkmıyor genel uygulamaları denedim problem ortada duruyor ve sarj imkanı vermiyor.
Cihazdan soğudum.
Bu problem çok yaşanıyor alacaklara duyrulur
10
27
telefonu ıstattığım için bende yaşadım bunu peçeteyi oraya girecek şekilde inceltip nemini almıştım düzelmişti. ıslak değilken öyle diyosa sıkıntı. Sen yine bi servise götür.
6
2
Öncelikle şunu belirteyim, Tam Iphone 8+ alacaktım gözüm s9+ a takıldı biraz inceleyince s9+ da karar verdim.yaklaşık 1,5 aydır telefonu kullanıyorum. Telefonu bu süre içerisinde kullandığım kadarıyla şöyle bir izlenim oluştu :
1) telefonun tasarımı oldukça şık, 6,2 inç ekran gayet kullanışlı
2) Ekran çok güzel
3)iris tanıma ve yüz tanıma çok iyi çalışıyor, ışıgın az olduğu ortamda dahi başarılı buna karşın çalışmadığı anlar olmuyormu derseniz elbette oluyor ama belirttiğim gibi çok nadir 95% çalışıyor.Gece ışıgı açmadan oda da dahi tanıdı şok oldum. Öyle alıştım ki parmak izi kullanmak bana zul geliyor
4) ekran parlaklığını kendisi ortama göre otomatik ayarlıyor.yok güneşe çıktım görünmüyor ,yok karanlıktı derdı yok
5)Şarjı 1 gün rahat gidiyor. Çok kullanmazsanız 1,5 güne kadar iader ediyor. Hızlı şarj özelliği harika 5% şarj dan full e 1 saat 45 dakikada erişiyor.ilk yarım saatte 30% şarj ediyor.
6) telefonun ahizesi harika görüşme sırasındaki ses tonunu çok beğendim.
7)Müzik kulaklıkta müthiş , ince tiz sesleri bile yakalayabiliyorsunuz. Buna karşın sony deki mp3 çalardaki kadar güçlü bas yok. 2 stereo hoparlor var birisi ahizedeki hoparlör diğeri altta gayet başarılı. telefonla birlikte gelen akg kulaklık oldukça kalıteli sesler harika geliyor ayrıca ergonıomik kulağı rahatsız etmiyor.
8)kameraya gelince, en beğendiğim noktalarından biri kamerası. arka kamera ile gece sahilde ışıgın çok zayıf olduğu hatta olmadığı yerlerde fotoğraf çektim( flaşsız) gerçekten çok etkileyici, ön kamerası oldukça başarılı, selfi çekimleri gayet hoş, geniş açıya birden fazla objeyi hatta manzarayı sığdırabiliyorsunuz.
9) telefonun uygulamaları kullanırken yada internette dolaşırken yani ekranda sürekli birşey yaparken kronometre tuttum, her 4 dakika da %1 şarj düşüyor. Gerisini siz düşünün full şarjdan tam ekran açık sürekli kullanım halınde kaç saat dayanabileceği hakkında…
10)android 8.0 oreo yüklü ve samsung experience yüklu herhangi bir takılma donma görmedim. gayet akıcı bir işletim sistemi var…
11) virus koruyucu program mc afee var istediğiniz zaman telefonu taratabiliyorsunuz.güncelliyor kendisini…
12) ıphone daki gibi telefonumu bul seçenegi var…
13) wifi ve internete çok hızlı bağlanıyor.
14) spigen şeffaf kılıf ile çok iyi uyumsağlıyor. hem tel i iyi sarıyor köşeleri kapatıyor hemde tuşların olduğu yer yumsak en azından beğendim diyim. birde samsung kendi silikon kılıfı var o da güzel duruyor. kapaklı kılıfı çok tercih etmiyorum…
olumsuz gördüğüm şeyler ise,
1) telefonla çok oynadığınızda biraz ısınıyor ama rahatsız edici boyutta değil veya performans kaybı yaratmıyor donma takılma kapanmaya neden olmuyor. kapatınca 3-5 dakıka sonra tekrar soğuyor.
2) telefona piyasa aksesuar bulmak çok kolay olmuyor Iphone kadar çeşitlilik yok hatta neredeyse s9+ için kılıf bulamıyorsunuz.ve ekran koruyucusu bulmak imkansız .Anca internetten sipariş verebilirsiniz.
Nacizane benim görüşüm bu uzun süre severek kullanalabilecek bir telefon gibi görünüyor…
Biraz uzun bir yazı oldu ama umarım birilerine faydam olur…
160
9
Sayın Doğrucu Davut
Sıkılmadan okudum yazınızı.
Bende alışdıkça sevdim.
ACR ve google camera yüklemeyi de basardim
10 numara bir telefon.
Telefonlarin sadece %10 luk kabiliyetini kullaniyoruz.
Bilmedigimiz bir cok ozelligi var.
Sadece telefon olarak kullanilmasina karsiyim.
Butun S9 ve plus kullanicilarina tavsiyemdir.
Telefonunuzu keşfedin. Daha da seveceksiniz.
37
1
Alalım 1 hafta oldu note 3 kullaniyordum ve yaklasik 4 yıl kullandim içini actim sirf meraktan neler neler ettim o telefona bozulmadi Çok çok memnun kaldım aslinda Iphone alacaktim deneyimi yasamak icin ama s9 plus gonlumdeydi 2 hafta arastirdim ve S9 plus aldim iyiki aldim diyorum simdilik Allah hic kimseyi pisman etmesin..
23
1
S9 plus ta ısınma sorunu var mı?
24
12
Kesinlikle yok
9
24
Kesinlikle var..
21
4
S8 plus tan s9 plus a geçtim 1 hafta bile olmadı s8 plusta yoktu ama s9 plusta muazzam bir ısınma sorunu var..denedim 10 dk oyun oynadım ateş gibi oluyor telefon.. artık genelinde mi yoksa bunda tek mi öyle sorun var anlamadım.. servise götürecem..
27
9
S9+ ı daha bu cuma aldım. Telefonu alır almaz bir bug keşfettim, bug mı bilinmez ama bi hata olduğu kesin. Telefonda HDR videolar, ne sd kartta ne de telefonun kendi dahili belleğinde HDR olarak oynatılamıyor, daha önce s8 kullanıyordum ve bu konuda hiçbir sıkıntı yaramamıştım.
Yani youtube gibi 3. parti uygulamaların, hdr video oynatması için kendi güncellemelerini geçmesi gerektiğini biliyorum ve bu anlaşılabilir bi şey ama telefon kendi playerında hdr videoyu neden oynatamıyor? Bu açıkçası baya bi hayal kırıklığına uğrattı beni.
Bahsettiğim klipler Xbox One X klipleri ve 30 saniyelik ufak tefek videolar, Tomb Raider, Horizon 3 ve Destiny 2 nin klipleri, s8’de bu tarz videoları oynatırken hiçbir sıkıntı yaşamamıştım ve klibi oynatırken de hdr olduğunu belirten ibare ekranda görünüyordu. Ancak S9+ ta böyle bir şey söz konusu değil.
Bu konuda Samsung ile iletişime geçtim, detaylarımı, telefonun seri numarasını ve imei numarasını istediler, bu hafta içerisinde iletişime geçeceklerini söylediler. Bakalım bekliyoruz.
Söylemedi demeyin diye yazdım.
İyi günler.
7
0
Samsung un müşterilerinden gelen tavsiyeleri ve istekleri göz önünde bulundurmasını seviyorum ve bence s9 ve s9+ baya baya iyi telefonlar olmuşlar, ama beni samsung almaktan alıkoyan birkaç şey var hala.
1- Touchwhizz – samsung deneyimi, çok baştan savma geliyor, yavaş ve çirkin.
2- Güncellemeler çok geç geliyo, çoğu yerde hala s8 ve note8‘e Oreo güncellemesi gelmedi yani, öyle düşünün, şimdi ben s9+ alsam bi dahaki güncelleme kimbilir ne zaman gelecek.
3- Samsung storedaki her şey çok çirkin, kullanışsız ve aşırı pahalı, yani bırakın da insanlar istedikleri gibi özelleştirmelerini yapsınlar.
4- Dizayn, samsung un telefonları çok güzel evet ama artık biraz değişimin vakti geldi, sokakta gördüğüm hiçbir samsung S serisi cihazı birbirinden ayıramaz hale geldim, lütfen biraz apple dan falan örnek alın da şu tasarımlarını falan değiştirin yahu.
5- Fiyat. Çok pahalı.
Telefonla alakalı geri kalan her şey harika, özellikleri, ekranı, hızı, her şeyi müthiş, ama bu saydıklarım beni samsungtan soğutuyor işte.
6
70
Kardesim apple 6 7 8 ayni tasarim hepsi
81
1
Yorumlara falan baktım da s9+ a baya bi bok atılmış, değişen yok bir şey falan denmiş, açıkçası bu yorumlara yüzde yüz katılıyorum ama biraz da objektif bakmak gerekiyor. Kameranın Leica olması iyi olduğu anlamına gelmez, samsung a yaranmaya falan çalışmıyorum ama kamera konusunda iyi iş çıkarmışlar.
Pozitif yanlarından bakacak olursak sd845 kullanan ilk telefon oldu, bazı bölgelerde de exynos chip kullanılmış ama aynı kıvamda ve güçte oldukları için sorun yok.
Yani genele bakacak olursak, en iyi firmalardan biri olduğu için baya kazık gibi fiyat sokmuşlar, telefon iyi bir telefon ama öyle kamera merağınız falan yoksa almaya gerek yok, bu Lc waikiki işinizi görürken Gucci almak gibi bir şey.
9
13
Mühendis ya da mühendisliği de boşverin teknisyen dahi olmayan insanların, milyon dolarlık telefonlara bok atmasına, hiçbir gelişme göstermemiş demesine bitiyorum ya.
Bırakalım da sen yap o zaman arkadaşım.
Telefondaki lens, tıpkı insan göz bebeği gibi açılıp kapanan baya komplike bir lens ve bu sayede ışık ayarı yapabiliyor ve harika fotoğraflar çekiyor, böyle bir lens bir telefonda ilk defa kullanıldı, tamamen karanlıkta bile fotoğraf çekmenizi mümkün kılabiliyor, iphone x te bile böyle bir şey söz konusu değil.
Saniyede 960 fps ile çekim yapabilmesi, kamera konusunda uzmanlaşmış sony i bile geride bırakıyor.
AR emojiler de bana göre i phone x in animojilerinden çok daha iyi.
34
0
Galaxy s9+ un problemi şu ki, ikincil kameranın 52mm lik zoom u düşük ışık koşulları altında kullanılamıyor, 2x zoom seçeneğini kullansanız bile optik zoom özelliğini değil de dijital zoom özelliğini kullanıyoruz, o da 26 mm ye kadar yapabiliyor zaten. Ayrıca 52 mm lensi kullanabildiğimiz zaman, yani gün ışığı altındayken, 2 3 metre ötedeki nesneler bulanık ve odak dışı çıkabiliyor, yani ortadaki nesneye odaklanmak yerine arka plana odaklanıyor, baya saçma olmuş.
4
1
s9+ ı bir haftadır ullanıyorum ve şunu söylemem lazım ki hayatımda gördüğüm en iyi kameraya sahip.
Aşağıdaki yorumları okumadım, yani daha önce bahsedildi mi bilmiyorum ama ACR aplikasyonunun kayıt özelliği ve samsung note un sorunlarından bahsetmek istiyorum. Şu ana kadar gözüme çarpan en büyük iki eksi bunlar oldu.
1. ACR Aplikasyonu kayıt – Alınan kaydı tekrar oynatırken başka insanların seslerini değil de sadece kendi sesinizi duyabiliyorsununz. Hem aplikasyonu geliştiren firma hem de samsung problemin henüz çözülemediğine dair açıklamalar yaptı. İki firma da birbirini suçluyor.
2. Hepinizin bildiği gibi S Notes App’in ismi değişti ve Samsung Notes oldu. Ancak şöyle bi sorun var ki, daha önceki S notes uygulamasından Samsung Notes a taşınan notlar fotoğraf/imaj dosyası olarak kaydoluyo, yani bu notlar üzerinde oynama yapamıyorsunuz. Samsung un böyle bir şeyi düşünememiş olmaması, hem de yepyeni uygulama yapıp bu iki uygulamayı birbiriyle uyumlu hale getirmemesi bence baya rezalet. Sırf bu yüzden bütün notlarımı tekrar tekrar Samsung Notes ta açıp yazmam gerekecek, benim gibi çalışan bir insan için bu baya büyük bir zaman kaybı maalesef.
1
0
s9+ ımdaki ikinci kamera normal bir s9+ gibi fotoğraf çekmiyor, bookeh efektli saçma sapan karanlık fotoğraflar çekiyor, ve kamerada iphone daki gibi ışık ayarlama özelliği de yok.
Baya çaresiz kaldım bu durum karşısında.
Bunun dışındada telefondan çok mutsuzum, yeni ve iyi bir telefon gibi hissettirmiyor bile, yeni kamera tamamen bi kandırmaca, emoji saçmalığından bahsetmiyorum bile, telefon bildiğiniz s8 e benziyor ve baya bi servet değerinde, bunu satıp huaweii falan almayı düşünüyorum, düşük fiyata bundan çok daha iyi performans vereceğinden emin olduğum telefonlar üretiyorlar, iphone ve samsung artık aşırı pahalı ve aşırı abartılmış gibi geliyor.
Bundan başka sorunlarda var, aramaları kaydetmenin bir yolu yok, ACR pro kullanıyorum yani bi de, bilmeyenler için söyleyeyim, bu piyasadaki en iyi görüşme kayıt uygulamasıdır ve bu uygulama bile başaramıyor, zaten samsung bu özelliği kendi telefonlarından kaldırdı.
Özelliklerine göre kesinlikle çok pahalı, c9 ve c9 pro da bu telefondan daha fazla özellik var yani, en azından 16 mp arka kamerası, çit sim özelliği ve ayrı sd kart yuvası var, ayrıca 6 inç ve 64 gb dahili hafızası var, nfc özelliği var, yani bütün bu özellikleri c9 alarak kullanabiliyorsak bence s9+ a verilen para boşa gitmiştir, en azından ben öyle hissediyorum.
3
24
Telefon tam bana göre ve mükemmel. Güçlü, güzel, suya dayanıklı, mikro sd kart yuvası ve kulaklık girişi var, iris taratyıcı, dolby audio ve şu ana kadar bir telefonda olan en komplike ve güçlü kameraya sahip. 2k amoled ekranı var ve 4k da 60 fps video kaydedebiliyor. Bütün bu özelliklere karşın beni üzen tek bir özelliği var o da bataryasının biraz çabuk tükenmesi, en azından bi 4000 mah koysalarmış yani, ama bence Exynos buna bi çare olacaktır.
Şahsen bu kullandığım ilk samsung cihazı ve kullanmaya başladıktan sonra kendimi daha önce hiç android kullanmamış gibi hissettim, arayüzü falan harika, geçişler ve multitasking her şey mükemmel.Sadece ekranın en üstünde ufak bir boşluk var ama şahsen beni o kadar rahatsız etmiyor. Bunun dışında telefon tam bir güç canavarı! LTE ve Wi fi bağlantıları aşırı hızlı, bluetooth un da hiçbir sorun yok ve arayüzü çok akıcı.
Önceki telefonum lollipopta çalışıyordu, yani anlayacağınız bu oreo yu ilk kullanışım ve bayıldığımı söyleyebilirim.
15
0
Çok doğru yorum yapmışsın…Bende kullanıyorum 15 gün oldu..harika bir telefon..
9
0
Henüz 5 6 gündür kullanıyorum ve şimdiden gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki telefon harika bir telefon. Telefonu aldığım günden beri bi saniye elimden düşürmedim, ve daha önceki telefonum note 8 den bu telefona geçiş yaparken de herhangi bi sıkıntı yaşamadım. Note 8 in kalemini pek kullanmıyordum, bu yüzden bu telefonu alayım dedim… Telefon çok hızlı, çok akıcı, yani genele baktığınızda harika bir telefon. Batarya bana göre oldukça iyi, çünkü günlük kullanımıma yeterli oluyor. 60 fps 4k video da harika bir şey. Süper slow motion da harika ama o kadar ilgimi çektiğini söyleyemem. AR emojileri de güzel tabii ama yaşımız artık oraları biraz geçti. Bu arada en sevdiğim şeylerden biri telefonun yanında gelen kılıf oldu, hem koruma özelliğine güveniyorum hem de çok şık duruyor.
Çift pencere özelliği çok iyi, android 8.0 de roket gibi çalışıyor, çok hızlı. Map uygulamasını hiç bu kadar efektif ve doğru bir şekilde kullandığımı hatırlamıyorum bile, %100 doğru sonuçlar veriyor.
Telefondan çok memnunum, son olarak hoparlörlerden de çok memnunum, o kadar çok müzik dinlemem ama Dolby net olarak kendini hissettirmiş.
15
0
Aslında S9 plus ı almayacaktım ama s8 ile arasındaki farklara bakınca alayım dedim, çünkü baya bi fark var ve hoşuma giden şeyler oldu. Çift açıklıklı çift kamera, f/1.5 ve f/2.4, %30 gürültü azalması ve düşük ışıkta bile başarılı olan 960 fps süper slow motion video özelliği var. Stereo hoparlörlerle S8 plus a göre %40 daha yüksek ses veriyor, Snapdragon 945 te S8 plustaki Snapdragon 935 egöre bütün testlerde %25 daha hızlı. Parmak izi sensöründe de gelişme varmış aa pek kullanan bi insan değilim o yüzden bi şey diyemiyorum. Ayrıca 256 gb dahili hafıza ve 400 gb a genişletilebilen sd kart özelliği baya bi hoşuma gitti. Eğer s8+ ı satınca aldığım para bu telefonun fiyatından çok daha aşağıda olacak olsa aklımdan bile geçirmez Galaxy X i beklerdim ama arada o kadar bi fark olmadığı için beklemeye değmeyeceğine karar verdim.
7
0